СНС: Демократе узурпирају власт у Војводини

Градски одбор СНС-а у Новом Саду саопштио је да Демократска странка, предвођена њеним председником Бојаном Пајтићем, наставља да узурпира власт у покрајини упркос томе што су, изгубили подршку коалиционих партнера и што су на републичким изборима једва прешли цензус.

У саопштењу поводом изјаве председника Покрајинског одбора ДС Мирослава Васина у Будимпешти о реконструкцији Покрајинске владе, новосадски напредњаци оцењују да је челник војвођанских демократа поручио Војвођанима да је потребно да се од грађана отуђена и неодговорна Пајтићева влада реконструише тако да се ништа не промени, преноси Танјуг.

Васин захтева, како се додаје у саопштењу, да демократе наставе да у Војводини врше апсолутну власт, упркос томе што су због тешких корупционашких афера изгубили подршку коалиционих партнера, након што су им леђа окренули војвођански бирачи.

Васин у Војводини не види ни један проблем изузев тога што, како је рекао, СНС већ две године бескрупулозно напада Владу Војводине, наводи новосадски одбор СНС.

Додају да за шефа покрајинског одбора ДС није бескрупулозно то што Пајтић, Петровић и он настављају да апсолутно узурпирају власт у Војводини, упркос протесту 30.000 људи испред Бановине, упркос локалним изборима на којима су потучени до ногу, упркос општим изборима на којима су једва прешли цензус.

За Васина није бескрупулозно, наводе новосадски напредњаци, и то што се не зна у чијим је џеповима најмање 200 милиона евра из Развојне банке Војводине, десетине милиона евра из Фонда за капитална улагања Војводине.

СНС поново тражи да Васин објасни где је и како потрошен буџетски новац преко покрајинског фонда за субвенционисање нових технологија.

Претходног дана у Будимпешти, на представљању туристичких потенцијала Палића, Васин је рекао да је ДС сагласна са реконструкцијом покрајинске владе и њеним прилагођавањем новим околностима, а једна од тих нових околности је, према његовом мишљењу, постојање Нове демократске странке (НДС), која треба да буде део владајуће коалиције у покрајини.

Сматра да је најбољи модел за реконструкцију Покрајинске владе коалиција странака које су идеолошки блиске - Лиге социјалдемократа Војводине, Савеза војвођанских Мађара, НДС и ДС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се