Читај ми!

Савез ЛДП-а и бивших челника УРС-а

Србија ће до краја месеца добити заокружену политичку организацију која ће бити политичка алернатива актуелној Влади, рекли су после заједничког састанка лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић и челници бившег УРС-а Верољуб Стевановић и Бошко Ничић.

Наводе и да ће политички савез чинити и парламентарне странке, а отворен је и за невладине организације и синдикате, као и све оне који осећају колико је озбиљан тренутак у којем се Србија налази, преноси Танјуг.

Наглашавајући да је реч о окупљању за Србију, Јовановић је рекао да је о новој политичкој алтернативи разговарао у Крагујевцу са представницима из Шумадије и источне Србије јер, како је навео, без њих није могуће мењати Србију.

"Очекујем да ћемо до краја месеца имати заокружену политичку организацију са јасним мерама које су одговор на акутне проблеме у држави, али и које су израз наше способности и амбиције да утичемо на решавање крупних политичких проблема", истакао је Јовановић.

Додаје да је "јесен време у којем ће Србија терет подићи, или ће под њим пасти".

Јовановића подсећа и да је окупљање директно одговор на ситуацију у којој се налази Србија три месеца након избора. Како каже, очигледно је да је атмосфера лоша, да нема јасних планова и одговорности за решавање свих проблема.

"Пуцају насипи јавних финансија и на крају године имаћемо историјски дефицит, огроман јавни дуг, привреда нам стоји, а компликовани су и нездрави односи у нашем друштву. Због свега тога потребно је да се заједно организујемо и затражимо подршку традиционалних бирача, али и оних који ме до сада нису разумели, а за њихове интересе се боримо", рекао је Јовановић.

Објашњавајући да се формира политичка алтеранатива Вучићевој влади, Јовановић је истакао да Вучићу треба рећи на време да греши, а да друштво више не сме да плаћа грешке које је плаћало до сада.

Бивши челник УРС-а и председник Заједно за Шумадију у оснивању Верољуб Стевановић изјавио је да идеја о окупљању политичке алтернативе није прича о лидерству већ о окупљању за Србију.

"Разговарао сам и са Тадићем, а отворени смо и за све друге који имају времена да о свему томе пресуде", рекао је Стевановић.

Председник странке у оснивању "Живим за крајину" Бошко Ничић је нагласио да је велики број људи спреман да се прикључи новој политичкој алтеранативи чим буду дефинисани њени полазни програмски циљеви.

Ничић је додао и да је позвао људе који су сарађивали са УРС-ом, а који воде градове и општине, да се прикључе новој политичкој алтернативи.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се