Читај ми!

Посланици о Миловићу и Мегатренду

У делу седнице за постављање питања представницима власти, посланике опозиције највише су занимале информације о оптужбама против начелника УКП-а Родољуба Миловића и питање акредитације Мегатренд универзитета.

Посланица опозиционе Демократске странке Гордана Чомић затражила је данас од министра унутрашњих послова Србије Небојше Стефановића да пружи праву информацију поводом оптужби које су изнете на рачун начелника Управе криминалистичке полиције Родољуба Миловића.

"Ако није крив грађани би требало да буду обавештени о томе, а ако постоји сумња требало би да буду обавештени да се о томе води истрага", рекла је Гордана Чомић у Скупштини Србије.

Чомићева је рекла да није добро да се воде истраге у медијима и да човек, ако је невин, "пролази кроз блато, катран и перје".

Гордана Чомић је затражила и информацију о томе ко су чланови Бироа за координацију служби безбедности.

Посланик опозиционе Нове демократске странке (НДС) Јанко Веселиновић рекао је да је због спорних доктората озбиљно угрожен интегритет Универзитета Мегатренд и упитао министра просвете Срђана Вербића да ли ће ванредно преиспитати акредитацију тог универзитета.

ЛСВ о закупу земљишта у Кули

Посланица Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) Олена Папуга рекла је да земљорадници из општине Кула протестују због плана државе да 3.334 хектара државног земљшта изузме из лицитације и да га да у закуп људима из Уједињених Арапских Емирата на 20 година по цени од 100 евра за хектар.

Папуга је истакла да су земљорадници плаћали много више за закуп тог земљишта и морали да обнављају закуп на три године.

Посланица ЛСВ-а је упитала министра финансија Лазара Крстића да ли ће примити незадовољне паоре и шта ће бити са пољопривредним газдинством Бачка, пошто постоји информација да ће земљиште тог газдинства бити продато представницима УАЕ.

Посланица владајуће Нове Србије Дубравка Филиповски упитала је министарку пољопривреде Снежану Богосављевић Богдановић када ће бити измењени закони из области водопривреде пошто Закон о водама није добар и великим делом је одговоран за последице катастрофалних поплава које су погодиле Србију.

Филиповска је истакла да је тим законом велики део одговорности пребачен на општине које немају ни стучност ни капацитет да се баве тим питањем, као и да је на неприродан начин подељена надлежност за реке по општинским границама, а не по сливовима.

Дубравка Филиповиски је питала министарку пољопривреде и када ће бити припремљен закон о притивградној заштити јер пољопривредници страхују за своје усеве јер нема закона, као ни довољно противградних ракета.

Посланица Српске напредне странке Александра Томић затражила је од Државне ревизорске институције информацију о томе шта се десило са прекршајним и другим поступцима који су покренути на основу извештаја те институције из претходних година.

Сулејман Угљанин из Странке демократке акције Санџака упитао је министра правде Николу Селаковића зашто је број јавних бележника у општини Нови Пазар смањен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара