Читај ми!

Николић: Ништа неће угрозити односе са Русијом

Србија неће учинити ништа што би угрозило добре односе са Русијом, рекао је председник Републике Србије Томислав Николић у разговору са шефом руске дипломатије Сергејем Лавровим. Николић уручио Лаврову званичан позив за председника Руске Федерације Владимира Путина да посети Србију.

Председник Републике Србије Томислав Николић разговарао је са министром спољних послова Руске Федерације Сергејем Лавровим, саопштила је прес-служба председника Републике.

Николић је том приликом посебно истакао да Србија неће учинити ништа што би угрозило добре односе са Русијом, преноси Танјуг.

"Сарадња са Руском Федерацијом отвара Србији велике могућности за просперитет и бољи живот грађана и то сви знају. Зато данас у Србији нема никога озбиљног ко би се тој сарадњи супротстављао. То већ увиђа и Европска унија, чији пуноправан члан наша земља жели да постане, и зато показује далеко више разумевања за специфичан положај Србије у односу према Русији", рекао је Николић.

Говорећи о кризи у Украјини, председник Србије је рекао да наша држава са забринутошћу прати тамошња дешавања. Како је саопштено, став Србије о украјинској кризи неће се мењати, а председник Николић је истакао да се нада да ће сви проблеми што пре бити решени мирним путем.

Николић је Лаврову уручио званичан позив за председника Руске Федерације Владимира Путина да посети Србију, поводом обележавања 70 година од ослобођења Београда у Другом светском рату.

Министар Лавров је захвалио председнику Николићу на том позиву и рекао да верује да ће председник Руске Федерације Владимир Путин потврдити свој долазак у Београд у октобру ове године. 

Николићу је пренео Путинове поздраве и рекао да веома цени допринос који је председник Србије дао унапређењу руско-српских односа, а да исто мишљење има и Владимир Путин.

Један од показатеља побољшања наших билатералних односа је и чињеница да је само током прошле године наша трговинска размена порасла за чак 15 одсто, рекао је Лавров.

Он је изразио наду да ће што скорије почети са радом међувладин мешовити комитет, који би ефикасно решавао све евентуалне потешкоће у нашим заједничким пројектима.

Николић и Лавров су разговарали и о пројекту "Јужни ток", оценивши га као пројекат од великог значаја за целу Европу, а поготово за Србију, наводи се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара