Читај ми!

Дачић: Потребна подршка немачких посланика

Министар Ивица Дачић верује да ће политика Владе, и у погледу преговарачког процеса са ЕУ и процеса нормализације односа са Приштином, убудуће наилазити на више разумевања и подршку немачких посланика. Надам се да ће наилазити на подршку посланика из Хришћанско-демократске уније, рекао Дачић у разговору са послаником те странке Торстеном Фрајем.

Фрај је дошао у Србију да се на лицу места увери у посвећеност Владе чланству земље у Европску унију и нормализацији односа са Приштином, о чему ће обавестити своје колеге посланике по повратку у Берлин, саопштила је Влада Србије, преноси Бета.

Торстен Фрај је министру спољних послова Србије Ивици Дачићу рекао да је у преговарачком процесу о чланству у ЕУ важна добра припрема како би се обавезе испуниле и примениле. "Време се може добити паралелним преговорима о више поглавља", поручио је Фрај.

Дачић и Фрај истакли су значај унапређивања билатералне сарадње две земље и сложили су се да је данашња посета премијера Александра Вучића Берлину значајна за Србију, наводи се у саопштењу.

Дачић се осврнуо и на управо одржане парламентарне изборе на Косову и Метохији и нагласио да је значајно оснивање Заједнице српских општина. Заложио се такође и за јачање парламентарне сарадње и позвао посланике Бундестага да чешће посећују Србију.

Торстен Фрај који је у Бундестагу члан Одбора за спољну политику и ЕУ и Радне групе посланичке групе ЦДУ/ЦСУ за спољну политику, такође је и један од известилаца за Србију.

Ђурић: Важна изградња поверења на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је у разговору са послаником немачког парламента Торстеном Фрајом рекао да је за изградњу поверења на КиМ од велике важности адекватна заступљеност и равноправно учешће Срба у политичком животу, истакавши да је у овом тренутку неопходна помоћ међународне заједнице, како Срби не би остали у политичкој изолацији.

Како је саопштено из Канцеларије, Ђурић је упознао саговорнике са актуелном ситуацијом и наредним корацима у имплементацији Бриселског споразума и истакао посвећеност Владе Србије унапређењу партнерских и пријатељских односа са СР Немачком.

Посланик Фрај се сагласио да је процес изградне поверења на КиМ пун изазова, али вредан труда јер је важан за напредовање Србије у европским интеграцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво