Читај ми!

И Тачи нуди Харадинају место премијера

Демократска партија Косова Хашима Тачија понудила је Рамушу Харадинају, лидеру Алијансе за будућност Косова, функцију премијера уколико уђе у коалицију са том партијом, објавио је приштински Експрес.

Позивајући се на поуздане изворе, Експрес наводи да је Харадинају понуђено место премијера, али је нејасно како ће он реаговати, преноси Танјуг.

Да је Тачи понудио Харадинају место премијера, у касним сатима, пренео је и портал на албанском језику  Газетаблиц. Тај портал је, позивајући се на поуздане изворе да да ће Тачијева понуда бити Харадинају прослеђена у кабинет његове партије Алијансе за будућност.

Раније јуче у Приштини је објављено да ће нови премијер Косова бити лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај. То је резултат договора представника његове странке са Демократским савезом Косова и Иницијативе за Косово.

Лидери три странке, које су постигле споразум о формирању нове косовске владе - Иса Мустафа из Демократске странке Косова (ДСК), Рамуш Харадинај из Алијансе за будућност Косова (ААК) и Фатмир Љимај из Иницијативе за Косово (Нисме) - саопштили су да су се удружили како би омогућили да Косово добије "владу другачијег пута, која би земљи вратила наду".

Та влада би, како је наведено, у њиховом заједничком саопштењу, требало би да се усредсреди на економски развој, стварање радних места и бескомпромисну борбу против организованог криминала и корупције и да се енергично залаже за чланство Косова у НАТО и ЕУ, пренела је албанска агенција АТА.

Хашки суд је два пута ослободио Харадинаја од оптужби за ратне злочине током 1998. и 1999. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво