Читај ми!

Радичевић: Вучић показао да испуњава обећано

Премијер Александар Вучић је показао да обећано испуњава, каже новинар "Политике" Ненад Радичевић за РТС уочи посете председника српске Владе Берлину.

Спољнополитички новинар Политике Ненад Радичевић очекује да ће Влада Србије током данашње посете премијера Александра Вучића Берлину добити позитиван сигнал.

"Очекујем позитиван сигнал за Владу, њену досадашњу политику и реализацију договореног и најављеног. Оно што је модел по којем Немачка ради са партнерима јесте да оно што је обећано партнери и испуне", рекао је Радичевић гостујући у Дневнику РТС-а.

"Вучић је показао да обећано испуњава", каже Радичевић и додаје да је бивши председник Борис Тадић "дошао у немилост" када је Берлин увидео да нема напретка у нормализацији односа са Приштином.

Новинар Политике указује да Немачка очекује реализацију договореног Бриселским споразумом, као и наставак бриселског дијалога.

Подсећа, међутим, на речи страних дипломата који кажу да су чули сјајна обећања, али да се, међутим, још увек не види реализација.

"Ово је третман који до сада није имао ни један српски премијер, од Зорана Ђинђића. То је позитиван сигнал будући да је Србија била у категорији лоших момака, а сада се поново враћа на пут да је кључни фактор", рекао је Радичевић.

Говорећи о посети белоруског председника Александра Лукашенка Београду, Радичевић је оценио да се та посета и посета Вучића Берлину међусобно искључио.

Радичевић је истакао и да се "не сећа када су укинуте санкције Лукашенку уведене 2012. године".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво