Читај ми!

Николић са Пахором

Председник Словеније Борут Пахор започео je дводневну билатералну посету Србији састанком са председником Србије Томиславом Николићем.

Николић је словеначког колегу дочекао уз највише државне и војне почасти испред Палате "Србија".

На почетку свечаног пријема, интониране су химне Словеније и Србије, а Пахор и Николић су поздравили ешалон Гарде Војске Србије.

Након разговора двојице председника, уследиo je и састанак делегација Србије и Словеније.

После тог састанка, Николић и Пахор су потписали Политичку декларацију.

Председник Пахор ће одвојено разговарати и са премијером Србије Александром Вучићем и председницом парламента Мајом Гојковић, а обратиће се на посебној седници посланицима.

Словеначки председник ће, како је најављено, у току поподнева положити венац на Споменик незнаном јунаку на Авали.

У словеначкој делегацији се налазе и министри финансија и одбране, Урош Чуфер и Роман Јакич, као и стотинак словеначких привредника.

Други дан посете биће посвећен економској сарадњи - у Привредној комори Србије биће одржан округли сто и разговори, у организацији комора двеју земаља и Словеначког пословног клуба.

Планирано је и да Пахор посети једно од поплављених подручја на којима се налазе словеначки војници и полицајци који учествују у спасилачким операцијама и рашчишћавању терена од поплава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије