Читај ми!

Седница о поплавама кад буду познати сви подаци

Питање поплава у Београду биће разматрано на посебној тематској седници, када буду били познати сви потребни подаци, рекао је председник Скупштине града Никола Никодијевић.

Никодијевић је подсетио да је у Обреновцу још на снази ванредна ситуација, те да и Влада Србије и надлежне службе и градски Штаб за ванредне ситуације још треба да разматрају ситуацију у вези са поплавама, преноси Танјуг.

"Када будемо имали целокупну слику водићемо расправу на ту тему", рекао је Никодијевић који је тиме прекинуо полемику шефова одборничких група СНС-а и ДС-а, Александра Јовичића и Балшу Божовића.

Наиме, Божовић је на седници Скупштине града затражио извињење председника Србије Томислава Николића који је рекао да су поплаве "за грађане велика опомена".

"Не могу грађани да буду одговорни за оно што се догодило, јер нису на време обавештени о озбиљности ситуације и потреби за евакуацијом", рекао је Божовић.

Истакао је и да би било јако важно да се добије одговор колико је тачно било жртава у поплавама, са све њиховим именима и презименима и да се одговори на сва питања у вези са несталима, јер, како је рекао, непостојање званичних података у јавности ствара конфузију о тачном броју жртава.

Божовић је похвалио Град Београд који је дао велики допринос у отклањањау последица поплава и захвалио се свим председницима општина који су помогли у тој ситуацији.

Јовичић је међутим поручио Божовићу да је "промашио парламент и да би о председнику Србије требало, ако већ жели, да прича у Скупштини Србије".

"Међутим, не виђам вас тамо у Скупштини, јер вероватно имате преча посла и заузети сте унутарстраначким изборима", рекао је Јовичић.

Подсетио је Божовића да ће сутра на Влади Србије бити речи о последицама поплава, о жртвама, о одговорности...

"Зато будите стрпљиви и пустите владу да прво расправља, а потом и Скупштину Србије", рекао је Јовичић и позвао Божовића да не политизује питање поплава у Србији и Београду, већ да се ДС укључи у акцију да "спасе што се спасти може".

Јовичић се захвалио свим грађанима што су са институцијама Града и државе показали одговроност и борили се за своју земљу.

Божовић је међутим рекао да ДС не оптужује никога, и не упире прст у било кога, као и да је некоректно причати о политизацији катастрофе каква је захватила Град Београд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије