Читај ми!

Тадић: Таблоидно пребацивање кривице

Лидер Нове демократске странке (НДС) Борис Тадић изјавио је да део власти и медија покушава да нападима на њега скрене пажњу са одговорности за катастрофалне поплаве које су погодиле Србију.

Он није хтео да открије имена људи који наводно стоје иза тих напада јер, како је казао новинарима у Београду, не жели да оптужује без конкретних доказа, преноси Бета.

"Покушај таблоидног пребацивања кривице мора да се рационализује, да се аргументује кроз расправу у Влади, парламенту, уз учешће стручњака", рекао је Тадић и нагласио да нико није "амнестиран унапред", укључујући њега лично.

Тадић је одбацио наводе "таблоидне јавности наклоњене Влади Србије" да је за време док је Владу Србије водила Демократска странка, а он био председник Србије, ненаменски потрошен кредит Светске банке од 51 милион евра за изградњу система одбране од поплава.

Према његовим речима, тим тврдњама се урушава однос Србије и Светске банке, која је у протеклих 15 година била један од кључних кредитора и давала средства за развој инфраструктуре по најповољнијим условима.

"Не бежим ни од своје одговорности, али не дозвољавам било коме да скреће пажњу јавности, у тренутку када је потребно утврдити одговорност за оне који сада врше власт, на оне који су некада вршили власт", рекао је Тадић.

Он је казао да је за време владе премијера Мирка Цветковића, док је Тадић био на челу ДС, у систем одбране од поплава уложено више од 160 милион евра, од чега 110,5 милиона из буџета.

Како је казао, од средстава које је Србији дала Светска банка искоришћено је 95 одсто, и те податке је лако проверити на сајту те финансијске институције.

Тим новцем изграђено је 19 километара заштите у Шапцу, као и у другим местима у Србији, укључујући Обреновац, и без њих последице недавних поплава биле би још горе, уз више стотина жртава, навео је лидер НДС.

Он је оценио да је опозиција претходних дана показала "висок ниво културе понашања" јер нико није нападао Владу Србије у тренутку када се земља брани, али да је неопходна анализа свега учињеног на одбрани од поплава.

Тадић је поновио да није био умешан у малверзације у фабрици лекова "Галеника" и да је његова једина веза са том компанијом то што је користио лекове које она производи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара