Читај ми!

ДС затражила седницу Скупштине о поплавама

Посланичка група Демократске странке у Скупштини Србије затражила је од председнице парламента Маје Гојковић да закаже седницу на којој ће надлежни одговарати на питања посланика у вези сa поплавама.

У предлогу који је потписао шеф посланичке групе ДС-а и лидер странке Драган Ђилас, а који је данас достављен медијима, наводи се да би надлежни требало да одговоре на питања о чињеницама и околностима које су довеле до људских жртава и материјалне штете у поплавама у Србији.

ДС је предложио да на посланичка питања у вези са актуелном темом одговарају министар без портфеља задужен за ванредне ситуације Велимир Илић, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Братислав Гашић, начелник Генералштба Војске Србије Љубиша Диковић и начелник Сектора МУП-а за ванредне ситуације Предраг Марић.

Та странка је навела да би на питања посланика требало да одговарају и директор Републичког хидрометеоролошког завода Владан Коцић, директори предузећа "Србијаводе" и "Београдводе" Горан Пузовић и Милош Миловановић, градоначелник Београда Синиша Мали, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, као и председници општина које су највише погођене поплавама.

Међу њима су градоначелник Сремске Митровице Бранислав Недимовић, председник општине Параћин Саша Пауновић, председник општине Смедеревска Паланка Радослав Милојичић, председник општине Свилајнац Предраг Милановић, председник општине Крупањ Раде Грујић и градоначелник Шапца Милош Милошевић.

Према Пословнику о раду, председник Скупштине Србије на предлог посланичке групе најмање једанпут у току месеца одређује дан када ће поједини министри одговарати на посланичка питања у вези са неком актуелном темом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије