Читај ми!

ДС: Ђилас и Пајтић кандидати за председника

Организациони одбор Демократске странке потврдио је кандидатуру актулног председника ДС Драгана Ђиласа и његовог заменика Бојана Пајтића за нове шефове странке и 10 кандидата за потпредседнике.

Рок за кандидатуру истекао је јуче у 18 сати, а како је Танјугу речено у ДС, Ђилас је добио подршку 80 општинских одбора, док је Пајтића подржало 50.

Канидидати за потпредседнике странке, којих према Статуту има пет, су у Ђиласовом тиму Борислав Стефановић, кога је за ту функцију подржало 80 општинских одбора, Драган Шутановац са 77 одбора подршке, као и Горан Јешић са 68 одбора.

У Ђиласовом тиму су и Наташа Вучковић, актуелни потпредседник странке коју је подржало 76 општинских одбора и Маја Виденовић са подршком 17 општинских одбора и 150 делегата.

Кандидати за потпредседнике ДС које ће предложити Пајтић су Дејан Николић, кога је подржало 27 општинских одбора странке, Гордана Чомић са 40 општинских одбора "иза себе", Бранислав Кузмановић са 12 и Слободан Милосављевић са 13 општинских одбора подршке.

Подршка за кандидатуру за потпредседника странке потврђена је и Милошу Ђаићу, који је добио подршку 25 чланова Главног одбора. Изборна скупштина ДС заказана је за 31. мај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара