Нацрт закона о планирању и изградњи до краја маја

Потпредседница Владе Зорана Михајловић најавила је да ће нацрт закона о планирању и изградњи бити завршен до краја маја, саопштено је из Владе.

Како се наводи, Михајловићева је у разговору са амбасадором САД Мајклом Кирбијем истакла да ће акценат при изради новог закона о планирају и изградњи бити на олакшавању издавања грађевинских дозвола, нарочито кроз формирање Канцеларије за брзе одговоре, преноси Бета.

Додала је да ће нацрт законао након што буде завршен бити доступан свим заинтересованим институцијама које желе да дају своје мишљење.

Михајловићева, која је и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, јуче је са Кирбијем разговарала о могућностима бржег издавања грађевинских дозвола у Србији и пројектима у области саобраћаја и инфраструктуре.

Говорећи о пројектима у области саобраћаја и обнови путева оштећених током поплава, она је рекла да је најважније дефинисати приоритете, а потом што пре започети са обновом инфраструктуре.

Михајловићева и Кирби сложили су се да је покретање грађевинске индустрије важно за привредни развој Србије, а амбасадор САД је нагласио спремност своје земље да пружи сву потребну помоћ и подршку за спровођење реформи у Србији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара