Читај ми!

ЛДП: Заштитити унесрећене у поплавама

Лидер ЛДП Чедомир Јовановић оценио је да енергија коју је друштво генерисало у овим тренуцима мора бити искоришћена у сврху решавања свих проблема који су нас годинама оптерећивали.

"Поплава која нас је задесила је довољно велика несрећа сама по себи и зато нам је сада више него икад потребна посебна доза поштовања и уважавања за све оне који нас окружују" навео је Јовановић у писаној изјави медијима, преноси Танјуг.

Он се захвалио свима који су претходних дана ризикујући живот спасавали угрожене, као и онима који су исказали солидарност несебично помажући као волонтери и донатори.

"Још једном смо видели да можемо да будемо људи и да је ред да коначно уместо што радимо у несрећама, радимо у миру, како би коначно изградили своју државу и институције", рекао је он.

"Стварање одговорне и компетентне власти мора бити задатак свих политичких субјеката у друштву у жељи да коначно престанемо да жртвујемо себе и тиме доказујемо своју величину, а уместо тога свој значај почнемо да доказујемо успехом, складом и спокојем у којем живимо", рекао је Јовановић.

Јовановић је додао да се не смеју заборавити несрећни људи који су , како је навео "жртве сурове природе и немоћне и неспособне државе" и да сви морају бити свесни чињенице да ништа још увек није готово и да најтеже долази после најопаснијег.

Наша је обавеза у овом тренутку да заштитимо људе који су унесрећени овом страшном катастрофом и омогућимо им да се што пре створе услови за њихов пристојан живот, навео је Јовановић који је лично узео учешће у акцији спасавања и послао хуманитарну помоћ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије