Читај ми!

Вучић 11. јуна са Меркеловом

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да је прихватио позив немачке канцеларке Ангеле Меркел и да ће 11. јуна отићи у званичну посету Берлину.

Вучић је рекао да ће то после много година бити прва посета српског премијера Немачкој на позив канцелара, и да је последњи пут у таквој посети био некадашњи премијер Зоран Ђинђић.

"То је, у сваком случају, велика част и обавеза, па вас молим да припремите све што наша страна може да припреми из сваког од ваших сектора и ресора", рекао је Вучић закључујући седницу Владе Србије на којој је укинута ванредна ситуација.

Вучић је рекао да ће пре Берлина 4. или 5. јуна, боравити у посети Бечу, која је била одложена због поплава.

После телефонског разговора са немачком канцеларком, премијер је на седници Кризног штаба за ванредне ситуације истакао да му је Ангела Меркел поручила да немачки народ неће оставити Србију без помоћи и подршке.

Вучић је додао да је Меркелова изразила саучешће српском народу и понудила помоћ немачке државе.

"Најважније је да је Меркелова рекла да Немачка неће оставити Србију саму и без помоћи и подршке, а ја сам изнео велику захвалност Србије Немачкој", рекао је Вучић.

Он је навео да је од Меркелове тражио оно што је потребно за Србију, најнеопходније ствари за нашу земљу.

Вучић је напоменуо и да "Дојче банка" не наплаћује провизије на наменске рачуне, што је, како је навео, сигнал подршке и помоћи Србији коју су задесиле катастрофалне поплаве.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије