Читај ми!

Завршена расправа о правосудним законима

Скупштина Србије окончала расправу у појединостима на предложене законе о извршењу кривичних санкија и о извршењу ванзаводских санкција и мера, као и о изменама Законика о кривичном поступку.

13.35 - Посланици завршили расправу о амандманима на правосудне законе.  

10.50 - Парламент наставио расправу о правосудним законима. 

10.05 - На почетку рада, посланици користе прилику да поставе питања представницима власти. 

У обједињеној расправи о предложеним законима о извршењу кривичних санкција, о извршењу ванзаводских санкција и мера, и о допунама Законика о кривичном поступку, минситар правде Никола Селаковић је рекао да ће примена измењеног Законика о кривичном поступку спречити понављање кривичног дела уколико за тако нешто постоји опасност.

Те измене предвиђају да изгредницима који понављају насиље на спортским приредбама, суд може да забрани присуство на стадионима.

Говорећи о друга два законска предлога, Селаковић је рекао да имају за циљ заштиту права осуђених, поштовање највиших европских правних стандарда и уштеде, а када је реч о Закону о извршењу ванзатворских санкција и мера растерећење затворских капацитета и што мањи број повратника.

Образлажући тај предложени закон, министар је посланицима рекао да је новина у праву осуђеног на боравак ван просторија стана где издржава казну кућног притвора највише два сата дневно, у периоду од 13 до 17 сати.

Поред наведених промена и новина, новео је Селаковић, циљ усвајања таквог закона је и уштеда, као и прилика да се осуђени на адекватнији начин одуже друштву и у прилог томе навео да су многа јавна предузећа већ имала велику корист од тога што су поједини осуђеници радили код њих.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије