Читај ми!

ДС: Једини захтев да тужилаштво ради по закону

Једини захтев који Демократска странка има према тужилаштву је да оно ради у складу са законом, а не у складу са захтевима Српске напредне странке, истакао је Покрајински одбор ДС-а у одговору на претходно саопштење новосадског СНС-а.

Демократска странке је у време док је имала одговорност за рад Владе Србије успоставила и законодавни оквир и независне институције за борбу против организованог криминала и корупције, саопштиле су војвођанске демократе, а преноси Танјуг.

Како се додаје у саопштењу, ДС сматра да је тужилаштво, у складу са законом, дужно да спроведе сваку истрагу, “али исто тако зна да је дужно да осуди поступке сваке странке која себи даје за право да у званичним страначким саопштењима саопштава информације из тужлаштва или истрага”.

"Истраге треба да се воде у институцијама а не у саопштењима СНС-а, јер уколико СНС настави ту праксу, “једини резултат ће бити даље слабљење институција и обесмишљавање правне државе”", наводи се у саопштењу Покрајинског одбора ДС за Војводину.

Претходно је новосадски Градски одбор СНС саопштио да Покрајински одбор ДС тражи од Тужилаштва за организовани криминал да не ради посао за који је овлашћено по закону.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се