СНС: Пријаве због расипничког пословања

Градски одбор СНС-а у Новом Саду саопштио да је Тужилаштву за организовани криминал пријављено "расипничко пословање" Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој и покрајинске владе, којим је, како тврде, оштећен буџет.

Како се наводи, у Тужилштву оцењују да ли постоји сумња да је почињено неко кривично дело.

"Тужилаштву за организовани криминал пријављено је расипничко пословање Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој проф. др Драгослава Петровића и Извршног већа др Бојана Пајтића", наведено је у саопштењу.

Поводом "штеточинског субвенционисања приватних предузећа са укупно 35 милиона буџетских евра из Фонда за суфинансирање погона нових технологија у АП Војводини, у Тужилаштву оцењују да ли 'постоји сумња да су у радњама службених лица у наведеном органу остварена обележја неког кривичног дела из надлежности Тужилаштва за организовани криминал'", прецизирају новосадски напредњаци.

У саопштењу је, као пример "незаконитих поступака у пословима Пајтићевог и Петровићевог Фонда за нове технологије", наведена представка коју су Агенцији за борбу против корупције прошле године поднели Александар Лаћарак и предузеће "Оxyбар" из Бачке Паланке.

Они су у том допису "детаљно описали незаконитости и неправде које су доживели као учесници на конкурсу за доделу субвенција", наводи се у саопштењу из СНС-а и додаје да је Агенција њихову представку упутила Вишем тужилаштву у Новом Саду.

То тужилаштво је, како тврде напредњаци, спојене списе предмета о "пословању Петровић-Пајтићевог фонда" доставило Тужилаштву за организовани криминал.

Градски одбор СНС-а истиче да му се свакодневно обраћају грађани и чланови странке "са примедбом да није довољно јавно приказивати сумњиве послове Пајтић-Петровићевог фонда за нове технологије и других покрајинских фондова", него да траже да тај страначки орган поднесе кривичне пријаве против одговорних.

"Градски одбор СНС-а наглашава да, као орган једне политичке партије, неће подносити пријаве Тужилаштву, јер би такав поступак био недозвољен притисак на органе гоњења и правосуђа, у чију добронамерност и стручност не сумњамо, а чију независност подржавамо", пише у саопштењу.

Додаје се да, с друге стране, новосадски одбор СНС-а "неће подстицати али ни спречавати грађане, чланове СНС-а, других партија па и Демократске странке да сами поднесу пријаве о сумњивим пословима покрајинске врхушке, јер грађани знају да су по закону дужни да пријаве кривично дело".

Градски одбор СНС-а је у протеклом периоду објавио низ саопштења у којима је навео примере, према оцени тог одбора, незаконитог пословања покрајинског Фонда за суфинансирање погона нових технологија и других, а, како истичу напредњаци, "све тврдње из саопштења објављених на страначком сајту засноване су на документима".

Новосадски одбор СНС-а додаје да ће, у оквирима легитимне борбе против "неодговорне војвођанске власти" наставити да, јавности и надлежним органима, саопштава детаље о "спорним пословима чији су налогодавци Пајтић и Петровић, да се таква владавина никад више не понови".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво