Читај ми!

Вулин: На Србима одлука о учешћу на изборима

Срби сами треба да донесу одлуку о учешћу на парламентарним изборима на Косову, изјавио је у Косовској Митровици министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин.

Вулин, који је у прошлој влади био задужен за КиМ, изјавио је да Срби треба да донесу одлуку о учешћу на парламентарним изборима на Косову и да не треба да питају Београд и Приштину, преноси Танјуг.

Министар Вулин је рекао да ће Београд свакако дати препоруку у вези са овим питањем и да остаје да се разјасни још неколико детаља као што су решења Централне изборне комисије и питање како треба да изађу на изборе.

Вулин је рекао да би сви требало да саслушају Србе на КиМ и то како они процењују да би било најефикасније да изађу ако одлуче да изађу, и да се онда на основу тога прави одговарајућа стратегија коју би сви требало да подрже.

На питање новинара Танјуга какве су шансе да Грађанска иницијатива "Српска" и Самостална либерална странка наступе заједно на предстојећим парламентарним изборима, Вулин је рекао да се у вези с тим морају питати "Српска" и СЛС.

"Ја сматрам да је Србима потребно јединство, како ће га изразити то је друго питање, то је нешто о чему они сами морају да одлуче. Добро би било да научимо да Срби на КиМ нису играчи ни Београда, ни Брисела, ни Приштине, већ разумни људи који можда први пут одлучују о својој судбини", нагласио је Вулин.

На Приштинском универзитету са привременим седиштем у Косовској Митровици Александар Вулин и 183 најуспешнијих студената потписали су уговоре о додели шестомесечних стипендија.

Средства је обезбедило више од 40 колектива из читаве Србије и иностранства, на иницијативу Канцеларије за Косово и Метохију, а стипендија износи 21.000 динара месечно по студенту.

Обраћајући се студентима, донаторима и гостима, Вулин је рекао "да су високошколци та Србија за коју се боримо".

"Не треба мени ни земља ни зграда ако том земљом не корачате ви, и ако у тој згради не учите ви", рекао је Вулин и нагласио да је сваки министар у Влади Србије задужен за Косово и Метохију.

У име студената на стипендијама је захвалио Милош Ђукић са Факултета техничких наука и, између осталог, поручио да је за њега и његове колеге који су добили стипендије, новчана помоћ велики подстицај за даљи рад и напредак. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара