Читај ми!

Вучић у Сарајеву 13. маја

Премијер Републике Србије Александар Вучић боравиће у посети Босни и Херцеговини 13. маја на позив председавајућег Савета министара БиХ Вјекослава Беванде, потврдио је новинарима у Сарајеву члан Председништва Босне и Херцеговине Небојша Радмановић, јавила је агенција "Фена".

Радмановић је, на конференции за новинаре након седнице Председништва, напоменуо да је премијер Србије увек добродошао у Босну и Херцеговину и оценио да је непотребно да његов долазак, како је рекао, прате одређене контроверзе.

"Чули смо и да је председавајући Председништва БиХ Бакир Изетбеговић рекао да је Вучић добродошао у БиХ иако није уобичајено да Председништво позива у посету премијера неке земље. Неуобичајено је и то што је остављен мали рок да бисмо могли да припемимо посету и разговоре с Вучићем", објаснио је Радмановић.

Истакао је да још није познато да ли ће се сва три члана Председништва БиХ сусрести с Вучићем зависно од обавеза јер ће посета уследити за пет дана.

Радмановић сматра да ће ова посета значити корак напред у односима Србије и Босне и Херцеговине и корак ка доброј сарадњи две земље која је у успону у последње време.

Сарајевски медији су пренели да ће то бити једнодневна посета БиХ, а уједно је и прва Вучићева посета некој земљи, од када је изабран за премијера Србије, после ванредних парламентарних избора 16. марта ове године..

Подсећа се и да је Вучић раније најављивао да ће његова прва посета као премијера бити управо Сарајеву.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара