Читај ми!

Пастор неће поднети пријаву због напада

Лидер СВМ Иштван Пастор изјавио је да неће поднети пријаву због напада и пљувања који су му приређени јуче у Будимпешти, али је додао да очекује да мађарске власти покрену радње по овом питању.

Пастор је, говорећи за мађарску државну телевизију из студија Панон телевизије у Суботици рекао да се није уплашио јер је "чврст човек", те да му је у тој ситуацији првенствени задатак био да буде "самообуздан", односно да не реагује "онако како у таквој ситуацији људска природа или нагон диктирају".

"Трудио сам се да побегнем из те приче. Истовремено је за мене изненађујуће и шокантно да на Кошутовом тргу, где се јуче одржавао један значајан јавни догађај, где је био протест који је сигурно могао да изазове повећан ризик, није било никога из редова полиције ко би ме евентуално могао одбранити", рекао је Пастор, а преноси РТВ Панон на свом интернет сајту.

Пастор је нападнут јуче у Будимпешти, на платоу испред мађарског парламента током конститутивне седнице, од стране ултрадесничара, припадника странке Јобик.

Јобик је саопштењем осудио инцидент, оградивши се од Тамаша Нађа Гаудија, који је означен као иницијатор напада.

Како тврде, некадашњи њихов посланик Нађ Гауди више не припада овој опозиционој мађарској десничарској организацији.

Како преноси мађарска информативна агенција МТИ, Нађ Гауди је, говорећи о јучерашњем инциденту, рекао да је Пастор издајник и да је заслужио да га пљуну.

"Нека се Иштван Пастор радује што се овако извукао, јер издајници обично висе на канделабрима", рекао је Нађ Гауди, а преноси РТВ Панон.

Он сматра да је Пастор издајник зато што се "удружио са српским радикалима који угрожавају мађарске националне интересе, и који су протерали из Војводине велику већину Мађара".

"Стога је то најмање што је Пастор могао добити, и што ће и сваки издајник добити", рекао је Тамаш Гауди-Нађ.

Напад на Пастора осудило је више појединаца и политичких организација из Србије, Мађарске и Европске уније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара