Читај ми!

Наришкин: Не очекујемо непријатна изненађења

Председник руске Државне думе Сергеј Наришкин, који је у дводневној посети Србији, рекао је у ексклузивном интервјуу за РТС да не очекује никаква непријатна изненађења у односима са Београдом.

Коментаришући положај Србије која мора да одмерава став о кризи у Украјини између очекивања Русије и Брисела, Сергеј Наришкин је рекао да се тешкоће увек могу превазићи када стране објективно анализирају ситуацију и једна другој говоре истину.

Како је рекао, на данашњим састанцима са посланицима Народне скупштине Србије и са историчарима, говорила се само истина.

"Наше позиције и о Криму, о референдуму на којем су створена два нова субјекта Руске федерације - Република Крим и град Севастопољ, и оцене ситуације у Украјини, те тешке кризе која на комаде цепа нама блиску и братску Украјину, сасвим су подударне, тако да овде немамо чега да се плашимо", истакао је Наришкин.

Наришкин је поновио да је Русија захвална Србији због тога што није подржала антируску резолуцију у Уједињеним нацијама и што њени посланици у Парламентарној скупштини Савета Европе нису подржали антируску одлуку којом је руским посланицима ускраћено право да присуствују.

Председник руске Државне думе је током првог дана посете Београду обишао српски парламент и разговарао са председницом Скупштине Мајом Гојковић.

Такође је учествовао у округлом столу посвећеном 100-годишњици почетка Првог светског рата и положио венце на Споменик ослободиоцима Београда и гроб некадашњег царског председника Думе.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се