Читај ми!

Угљанин: Једнакост за све Бошњаке

Председник СДА Санџака Сулејман Угљанин сматра да новоформирана Влада прави исте грешке као и раније, делећи Бошњаке на подобне и неподобне.

Угљанин је подсетио да је на конститутивној седници Скупштине Србије скренуо пажњу тек формираној влади да Бошњаке дели на "оне који су на листи, који имају повлашћен положај, а чине најтежа кривична дела" и оне друге и да нико од присутних министара, ни тадашњи мандатар за премијера Александар Вучић, није показао интересовање о чему се ради, преноси Танјуг.

"Однос данашњег режима према Бошњацима подсећа на 1992. годину када је, тада актуелни режим Милошевића и Шешеља сву своју државничку и политичку моћ ставио у службу уских партијских интереса", рекао је Угљанин на страначкој конференцији за новинаре.

Напомињујући да је очекивао да актуелна влада има "некоректан однос према Тутину, где није успела да оствари ни 10 одсто подршке", Угљанин је навео да се није надао да ће одмах након конституисања покушати да ухапсе Салиха Хотиа, једног од најугледнијих Бошњака, а да у исто време не желе да чују све оптужбе о њиховом "миљенику, кандидату за министра", мислећи на Расима Љајића.

Позвао је Владу да учини све што је у њиховој моћи да се у Санџаку успостави једнакост пред законом за све Бошњаке, да се испуни све што је договорено ранијим коалиционим споразумом, а није испоштовано и да се усагласи национална структура запослених у судству, полицији, тужилаштву и свим државним органима, како би Бошњаци добили осећање припадности држави у којој живе.

"Ово што се ради није добро, очекујем да ће неко послушати ову моју поруку, поруку легитимних представника Бошњака - СДА који имају и легалитет и изборни легитимитет, а државни органи то морају да поштују", истакао је Угљанин.

Он је навео да "свима који се о то буду оглушили и покушали да користе политичку моћ и злоупотребу државне моћи за уско политичке и националистичке циљеве", то неће дозволити и да ће искористити све расположиве механизме, на домаћем и међународном плану, да код Бошњака врате сигурност у државне органе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво