Читај ми!

Изабаран нови градоначелник Крушевца

Драги Несторовић изабран је за првог човека Крушевца пошто је досадашњи градоначелник Братислав Гашић постао министар одбране Србије.

Скупштина Крушевца прихватила је оставку градоначелника Братислава Гашића који је постао министар одбране Србије, и за новог градоначелника изабрала Драгог Несторовића, дипломираног машинског инжењера, јавља Бета. Несторовић је био генерални директор ИМК "14. октобар". 

Драги Несторовић је рођен 1957. године, машинство је дипломирао у Крагујевцу, а специјализацију завршио у Јапану и Италији. У ИМК "14. октобар" радио је од 1985. године, члан је Привредне коморе Србије, Одбора за економске односе са иностранством, и потпредседник је Српске напредне странке у Крушевцу.

Оставком градоначелника Гашића, аутоматски је престао и мандат заменика градоначелника Синише Максимовића (СПС) који је изабран за посланика, као и свих чланова Градског већа.

На предлог новог градоначелника, Скупштина је изабрала нову деветочлану градску владу. Нова заменица градоначелника је Јасмина Палуровић која је до сада била заменица директора "ЈАТ апартмана" на Копаонику.

Гашић је у опроштајном говору захвалио страначким колегама, садашњим и бившим коалиционим партнерима, али и опозицији, због подршке коју је током двогодишњег градоначелничког мандата имао у "ревитализацији Крушевца".

"Крушевац мора много да се воли да би се успешно радило за њега. Волите свој град као што сам га ја волео, а ја нећу никада заборавити мој град и увек ћу радити за њега", рекао је Гашић новом руководству.

Одборничка група СНС, најбројнија у локалном парламенту Крушевца, добила је "појачање" од пет нових чланова - четворо је прешло из одборничке групе "Др Бранислав Катанчевић", а један из одборничке групе "Заједно за Србију".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво