Читај ми!

Нова странка против ротације председника Скупштине

Нова странка сматра да идеја да се председник парламента мења на годину дана није добра и да дестабилизује политички систем Србије у целости.

Заменик председника Нове странке Владимир Павићевић рекао је на конференцији за новинаре да око избора председника парламента не би требало да буде импровизације и политичких игара, преноси Танјуг.

Према Павићевићевим речима, председника скупштине треба изабрати према Уставу и одговарајућим законима и он треба да буде угледна личност која има ауторитет.

"Предлажемо владајућој коалицији, да ако у 158 посланика не могу да пронађу такву личност, нека се јаве нама и ми ћемо понудити једног од 19 посланика са листе на којој смо наступали на изборима", рекао је Павићевић.

Новој странци је, како је додао, жао што на данашњој седници парламента неће бити изабран и председник те институције, а то је, како сматра, последица "тромости и неефикасности власти".

Председник Нове странке Зоран Живковић је, говорећи о формирању Скупштине Србије, рекао да парламент мора да покаже да је спреман да се суочи са проблемима у држави, који су настајали у последњих 20 и више година.

"Неопходно је да у парламенту постоји поштовање, да буду поштовани сви који желе да дају позитиван допринос законодавној активности Србије. Однос према опозицији је мерило демократичности парламента, а самим тим и државе", рекао је Живковић.

Он тврди и да се наставља "самохвалисање" СНС и њеног лидера Александра Вучића, тиме што, како је рекао, говоре да су постигли најбољи изборни резултат у историји, да имају највише посланика, да ће влада бити формирана у рекордном року, да ће бити најбоља влада у историји.

Говорећи о брзини формирања владе, Живковић је рекао да није поента да влада буде што брже формирана јер су демократија, парламентаризам и власт озбиљне ствари због чега је неважно да ли ће влада бити брже формирана од претходних.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије