Читај ми!

Мировић: Свакодневна контрола трошкова

Убудуће ће се свакодневно контролисати трошење новца у министарствима, али и у јавним предузећима, најавио је министар привреде Игор Мировић.

Мандатар је најавио да ће наредне недеље бити представљен нови закон о влади и министарствима, када ћемо имати јасну слику њихове нове организације, рекао је Мировић на додели награде "Блиц предузетник 2013" у Сосијете женерал банци.

"Једна од идеја ће бити да се кроз јачу улогу кабинета направи озбиљно тело које ће анализирати рад министарства", истакао је Мировић.

Подсетивши да су до сада министарства била потпуно независна и самостална у трошењу новца, Мировић је најавио и да јавна предузећа више у формалном смислу неће припадати појединим министарствима, већ ће директан надзор над њиховим пословањем имати влада у целини са својим органима у оквиру кабинета.

"Циљ тих мера је да се повећа добит у јавним предузећима како би део тога ишао у буџет, а и да би се из буџета сервисирале све обавезе које имамо, попут плата и пензија", додао је Мировић.

Идеја о јачању контролне и надзорне функције је сасвим јасна, а о детаљима и механизмима биће конкретније приче наредне недеље, навео је Мировић.

"Нећу бити министар пољопривреде"

Мировић је истакао и да у новој влади неће бити министар пољопривреде јер сматра да није довољно стручан за ту област, јавила је Бета.

Додао је да чланови нове владе неће понављати грешке претходника који су прелазили из министарстава у којима су стручни у она за која нису имали квалификације.

Рекао је да за сада унутар одлазеће владе није било разговора о ребалансу буџета за 2014. годину.

"Економске мере које ће применити нова влада одмах по формирању показаће да ли је ребланас буџета потребан или не", објаснио је Мировић и додао да ће маја и јуна Министарство финансија анализирати реализацију буџета за ову годину.

Нагласио је да ће се део планираних економских мере односити на сузбијање сиве економије и контролу свих који пуне буџет.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије