НДС неће са СПС-ом

Нова демократска странка саопштила је да неће бити део владе у коју би била позвана и Социјалистичка партија Србије. Уколико СПС буде позвана да буде део будуће владе, НДС ће бити проевропска, конструктивна и снажна опозиција.

Након обављених разговора са СНС, НДС се и даље доследно држи става да неће бити део владе у коју би била позвана и СПС.

"Иако смо се углавном сложили око тога који су централни проблеми нашег друштва, уколико би социјалисти ушли владу, сматрамо да не би било могуће решавати те проблеме, наводи се у саопштењу НДС", преноси Танјуг.

Таква одлука, како наводе, није питање постављања услова СНС-у, већ испуњавање "властитог услова да се зарад уласка у власт неће одрицати принципа и онога у шта верују да је у интересу грађана Србије".

Уколико СПС буде позвана да буде део будуће владе, НДС ће, како се наводи, бити проевропска, конструктивна и снажна опозиција.

Тако ће, сматрају, много више моћи да допринесу остварењу циљева "из позиције добре опозиције, него као део лоше власти".

У НДС постоји, како наводе, јединствен и чврст став како и са ким је могуће доћи до остварења циљева и неопходних решења за даљи развој Србије.

"НДС не жели да буде део владе за коју верујемо да унапред сужава своје домете избором партнера, који ни на који начин не могу да допринесу позитивном карактеру владе", наводи НДС.

"Унапред ограничена влада", како наводе, не би била у стању да се носи са изазовима који су пред Србијом, а који се пре свега односе на решавање економских проблема, процес реформи и на предстојеће преговоре о чланству у ЕУ.

НДС сматра да би због владе, у којој би били они који би ушли у власт по сваку цену, највећу цену на крају платили грађани Србије.

"Данас, након што је успостављен историјски национални консензус увођењем СПС-а у владу 2008 године, та странка, осим штетног макијавелистичког приступа политици, нема ништа да понуди. Ниједна власт у коалицији са СПС-ом данас не може бити добра власт", закључују у НДС.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара