Читај ми!

Ђилас: Булевар најбољи посао у последњих 15 година

Бивши градоначелник Београда Драган Ђилас оптужио је власт да кривичним пријавама против његових сарадника покушава да креира афере за све што је у Београду урађено у последњих пет година.

Председник Демократске странке је истакао да је реконструкција Булевара краља Александра најбољи посао у последњих 15 година, преноси Бета.

Бивши градски менаџер Београда Александар Бијелић и бивши директор Агенције за инвестиције Марко Благојевић и још пет особа саслушани су у Одељењу за привредни криминал, због сумње да су у операцији реконструкције Булевара краља Александра оштетили градски буџет за око шест милиона евра.

"Кривична пријава против Благојевића и Бијелића већ се појавила у неким медијима, а њима је тек јуче уручен позив за саслушање у полицији, при чему данас у полицији нису саслушани, него им је прочитана кривична пријава, а ново саслушање заказано за понедељак у 10 сати", рекао је Ђилас на конференцији за новинаре.

Ђилас је навео да је то први пут да позвани у полицију не дају исказе пошто им је прочитана кривична пријава.

"Да ли ће се уопште у понедељак појавити захтев за њихово саслушање, то ћемо тек видети. Не желим ништа да прејудицирам, али је очигледно да не постоји никакав правни разлог за њихово задржавање", рекао је Ђилас.

Како је додао, кривична пријава против Бијелића и Благојевића је правно потпуно неутемељена јер не постоји начин да неко на тендеру који финансира ЕУ утиче на то која фирма ће добити посао.

"Европска инвестициона банка је та која одређује консултанта који дефинише услове тендера и тврдим да је на спорном тендеру постигнут најбољи посао за домаће грађевинске фирме у последњих 15 година", истакао је Ђилас.

Ђилас је навео да су у досадашњој пракси странци ангажовали домаће компаније као "обичне најамнике".

"'Балкан градња' је добила посао зато што је дала најбољу понуду", рекао је Ђилас.

Ђилас је навео да је пројекат реконструкције Булевара краља Александра финансиран донацијом ЕУ вредном шест милиона евра, што је, како је истакао, био један од најбољих пројеката за које је ЕУ обезбедила донације у целој Европи.

Упитан да ли осећа личну одговорност због саслушања његових блиских сарадника, Ђилас је одговорио да не осећа личну одговорност и да је поносан на све што је са својим тимом урадио у Београду током претходних пет година.

"Једини смо град у Европи који је без гаранција државе добио кредите са повољним каматама од две европске инвестиционе банке, што довољно говори о поверењу које су они имали у нас", рекао је Ђилас.

Додао је да га због реконструкције Булевара нико из тужилаштва није контактирао и да ће се о том случају детаљније изјаснити пошто у понедељак Бијелић и Благојевић буду саслушани у полицији.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара