Читај ми!

Јовановић: Нећу поднети оставку

Председник ЛДП-а Чедомир Јовановић рекао је да неће поднети оставку и да је спреман да ради на новом програму странке који ће бити утемељен на реалности и дијалогу.

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић поновио је да сноси сву одговорност за неуспех те странке на парламентарним изборима 16. марта, али да он није "човек који подноси оставке" и да и даље жели да ради посао којем је "посветио свој живот", преноси Танјуг.

Јовановић је на седници Главног одбора ЛДП рекао да је неуласком те странке у Народну скупштину изгубила Србија "јер је ЛДП исписала програм Вучићеве владе, а нема прилику да га спроведе".

"Имам разумевање за људе око мене који су то урадили, јер они осим тога нису имали могућност да покажу на који начин гледају на 16. март. Ја сам председник странке, а председник странке не може да је остави", рекао је Јовановић.

Он је истакао да је око три одсто, колико је добио ЛДП на изборима, мера способности друштва да се понаша одговорно и да адекватно одговори на интересе читаве земље.

"Много је различитих погледа на оно што нам се десило. На Главни одбор сам дошао јер је ово најбоље место на којем желим да будем. Дошао сам с вама да се договорим како ћемо зауставити слободни пад у којем се налазимо и како другима објаснити да је од тог пада ЛДП-а, који је велики, много већа наша обавеза", рекао је Јовановић.

Према његовим речима ЛДП није пропао на исти начин као Демократска странка Србије, односно њен лидер Војислав Коштуница, "који је пропао јер није желео да се мења". Јовановић је поновио да је ЛДП у изборе ушао посвећен Србији и пословима који треба да се ураде.

Јовановић је рекао да аплауз, којим је дочекан на почетку седнице Главног одбора разуме као израз става те странке да пружи одговор на кризу у којој се налази и да што снажније настави да ради и постоји.

На данашној седници Главног одбора биће донете техничке одлуке уочи изборне Скупштине либерала, која је планирана за 18. мај као и о заказивању непосредних избора за председника странке.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара