Читај ми!

Селаковић и Додик о јачању сарадње

Министар правде и државне управе Србије Никола Селаковић разговарао је у Бањалуци са председником Републике Српске Милорадом Додиком о досадашњој сарадњи Србије и Републике Српске, као и о могућностима њеног даљег унапређења.

Селаковић и Додик су се сагласили да заједничке седнице влада Србије и Републике Српске морају да буду још ефикасније и да постоји спремност обе стране да се многа питања заједнички уреде и интегришу, од законодавства до заједничког наступа на тржишту, преноси Танјуг. 

Селаковић је додао да та сарадња може посебно да буде видљива у правосуђу, јер многи закони које имају Србија и Република Српска могу да буду усаглашени, саопштено је из Министарства правде и државне управе.

Он је указао да Министарство правде и државне управе Србије има јаке везе и чврсту сарадњу са Министарством правде и Министарством управе и локалне самоуправе Републике Српске, које треба даље унапређивати.

Током састанка Селаковић је указао да Србију одмах након конституисања нове Владе чекају велике и болне реформе, за које је била потребна пуна подршка њених грађана.

Председник Додик се сагласио да је за темељне промене које морају бити спроведене, неопходна подршка већине, оценивши да је судбина реформатора да учини потезе који су у садашњости болни, али који ће донети добро у будућности.

Српски министар је такође указао да у Србији од 1. септембра почињу да раде јавни бележници, који у Републици Српској постоје већ неколико година, те да ће размена искуства из ове обласи бити од великог значаја.

Он је навео да ће, Комора јавних бележника у Србији, која треба да буде ускоро формирана, бити у блиској сарадњи са оном из Републике Српске, као и да ће то донети користи унапређењу ове правосудне професије у Србији.

Након двојног састанка са председником Додиком, Селаковић је присуствовао и пријему код председника Републике Српске, који је организован поводом одржавања годишње Пленарне седнице Комисије за европска питања Међународне уније нотара у Бањалуци.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије