Читај ми!

Дачић: Нећу бити опозиција Србији

Спреман сам да помогнем ако будем у будућој влади, рекао је Ивица Дачић, истичући да ако буде опозиција - неће бити опозиција Србији.

Нећу говорити против пута Србије у Европску унију или против Бриселског споразума", рекао је лидер СПС-а Ивица Дачић, преноси Танјуг.

Дачић је рекао да је СПС спреман да помогне Србији да не пропусти ову прилику, колико може са капацитетом од 14 одсто и напоменуо да је тај капацитет од 14 одсто "три пута већи од неких других који постављају услове за улазак у владу".

"Иако смо друга политичка странка у Србији, ми не желимо да на тај начин разговарамо, не желимо да вређамо грађане Србије који су гласали за СНС и господина Александра Вучића, грађани који су му дали апсолутну већину.

Уколико од њега добијемо позив, а тај позив смо добили, ми ћемо учествовати у заједничком раду у наредном периоду", рекао је Дачић на отварању Фабрике кухињског намештаја Компаније "Мобил групо Тури" у Јагодини.

"Ја сам у животу све био и свако има оно место у животу које му народ одреди на изборима. Било које место, функцију коју будем имао у наредном периоду, обављаћу га на најбољи начин, у интересу државе и народа", рекао је Дачић.

Истакао је да ће досадашња влада остати упамћена у историји због постигнутог Бриселског споразума.

"Нашли смо начин како да идемо даље, да сачувамо наше националне интересе а не признамо независност Косова", оценио је Дачић.

Дачић је као највећи допринос издвојио то што се данас о Србији лепо говори и што је за протекле две године промењен имиџ земље.

"Ја сам поносан што сам председник те владе, на све што смо урадили Вучић и ја, заједно", рекао је Дачић, додајући да је спреман да помогне и даље уколико је та помоћ потребна.

Дачић је подсетио да је у политици више од 20 година, да је његова партија губила власт када су многи из ње отишли, али да је он остао јер је најважније "подићи се и наставити".

"Тадић се не пита ко ће ући у владу"

Дачић је изјавио да се председник НДС-а Борис Тадић не пита ко ће ући у будућу владу а ко неће, јер он није победио на изборима да би могао да условљава.

"Нисам ја Борис Тадић па да сад нећу да уђем у владу ако неко други уђе у ту владу. Ко њега уопште пита, није он победио па да условљава и да се неко према њему равна", рекао је Дачић, додајући и да социјалисти нису против тога да Тадић уђе у владу.

"То је веома нескромно, изгледа као лажни цар Шћепан Мали, као - ми смо победили па сада условљавамо СНС", рекао је Дачић.

"Ми нисмо неозбиљни људи. Ако неко мисли да сам ја пре свега нешто допринео овој земљи у протеклом периоду, спреман сам да помажем и даље. Уколико не, ићи ћемо у опозицију. Не желим да тражим алиби у томе - ја нећу у владу ако ће неко други, то је смешно. На то не желим ни да одговарам", додао је Дачић.

Он је приметио да је СПС био добар Тадићу када је требало да прави своју владу, а сада неће у владу због тога што су социјалисти до сада били са напредњацима.

"Ја знам да неко мења мишљење, али ја нисам против да у владу уђе Тадић. Ако СНС и господин Вучић мисле да може да допринесе Србији, нисмо против тога да Тадић уђе у владу", поручио је Дачић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 23. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара