Читај ми!

Искрено пријатељство Србије и Русије

Председник Томислав Николић у разговору са руским амбасадором Александром Чепурином истакао да Србија и даље стоји на позицији неутралности у односу на ситуацију у Украјини.

Наше искрено и одано пријатељство са Руском Федерацијом и моје лично поштовање према председнику Путину остаје неупитно, истакао је Томислав Николић и изразио наду да ће се ситуација решити на миран начин кроз дијалог и компромис, саопштила је Прес-служба председника Србије.

"Русија је заузела одлучан став да заштити своје суграђане и свој интерес и сматрам да треба да остане на путу да се проблем реши дипломатским путем, кроз дијалог", подвукао је председник Србије.

Чепурин је пренео поруку председника Владимира Путина председнику Николићу у којој је указао на тешку ситуацију у Украјинској економији и апелује на европске партнере да се спроведу хитне консултације на нивоу министара економије, финансија и енергетике ради разраде усаглашених мера за стабилизацију привреде Украјине и обезбеђење испоруке и транзита руског гаса у сагласности са потписаним уговорима.

Русија цени пријатељство и принципијелан став Србије, истакао је Чепурин.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије