Читај ми!

Запошљавање темељ програма будуће владе

Суштинска реформа јавног сектора, консолидација буџета и подстицајне мере - окосница су економског програма владе, који би председник СНС-а Александар Вучић сутра требало да представи руководству странке. Потом почињу разговори са могућим коалиционим партнерима, а како РТС сазнаје, највероватнији први саговорник биће мањине.

Последње недеље премијерског мандата Ивица Дачић проводи радно. Данас се срео са известиоцем европског парламента Јелком Кацином, с којим се сагласио да је важно да се у Србији што пре формира снажна и оперативна влада. А они од којих то и зависи - напредњаци - први корак направиће сутра на седници Председништва.

Очекује се да лидер странке Александар Вучић представи програм будуће владе. Централно место у том програму заузима економија, а главни циљ је смањење незапослености.

"На првом месту то је решавање горућих проблема српске привреде и економије, запошљавање становништва, отварање нових радних места и стварање најповoљнијег инвестиционог амбијента у региону. Свакако да је то наставак борбе против корупције и организованог криминала, и реформе у многим другим областима", каже потпредседник СНС-а Никола Селаковић.

У плану је, како сазнајемо, даља департизација државног сектора, јачање приватног, подстицаји инвеститорима и уштеде у администрацији. Да ли ће напредњаци имати партнере у влади, зависи од тога ко је спреман да тај програм прихвати.

"Тражићу сутра од Александра Вучића да не улазимо у коалицију са СПС-ом. Видећемо како ће остале колеге реаговати на мој предлог. Дубоко сам уверен да не бисмо смели да пристанемо на условљавања, посебно не након убедљиве победе коју смо остварили на изборима", истиче потпредседник СНС-а Небојша Стефановић.

Разговоре са странкама које би могле да уђу у владу напредњаци почињу у понедељак или уторак, а РТС сазнаје да ће најпре на консултације бити позван Савез војвођанских Мађара.

"Нисмо никада крили, ни у изборној кампањи, да желимо да будемо део већине, ми желимо да будемо активни учесници у процесу европских интеграција и, што је најважније, да ова земља буде стабилна", каже Шандор Егереши из СВМ-а.

Уколико све остане у предвиђеним роковима, нови кабинет, по свему судећи кабинет Александра Вучића, у Немањину 11 могао би да се усели у првим данима маја, месец и по дана од одржавања избора.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара