Читај ми!

Обрадовић: Млаки аргументи хрватске стране

На бројне приговоре које је Србија изнела у свом тужбеном захтеву пред Међународним судом правде, Хрватска је имала прилично "млаке" аргументе, оценио шеф српског правног тима Саша Обрадовић.

Шеф српског правног тима Саша Обрадовић рекао је да је Хрватска изнела прилично "млаке" ставове о бројним приговорима које је српска страна изнела у свом тужбеном захтеву пред Међународним судом правде.

"На данашњем заседању хрватска страна је почела са изношењем аргумената у другом кругу усмене расправе у овом спору. Оно што смо чули односи се на прилично дефанзивне ставове у погледу бројних приговора које је српска страна изнела у свом тужбеном захтеву", рекао је Танјугу шеф српског правног тима Саша Обрадовић.

Време које су посветили појединим нашим приговорима, а третирају их веома озбиљно, показује да хрватски случај, према речима Обрадовића, не стоји баш најбоље.

Српска страна ће своје аргументе наставити да излаже идућег четвртка и петка, како у односу на тужбу тако и на одговор у вези са противтужбом.

Обрадовић је указао на то да је интересантно питање које је хрватској делегацији поставио судија из Британије Кристофер Гринвуд, а које се односи на прихватљивост непотписаних изјава пред хрватским судовима у време када су те изјаве настајале.

"Ми сви врло добро знамо да пред судовима било у Хрватској, било у Србији, такве изјаве не могу да се користе као докази, нити изјаве које је полиција узима у свом поступку. Међутим, те изјаве су се појавиле у предмету и на томе је заснован хрватски случај", навео је шеф српског правног тима.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара