Читај ми!

Коштуница подноси оставку?

Војислав Коштуница за данас сазвао седницу Председништва ДСС-а. Спекулише се да ће Коштуница, због изборног неуспеха, поднети оставку на место председника странке. Међутим, потпредседник Извршног одбора ДСС-а Живота Старчевић каже да није реч о оставци, већ да ће Коштуница пренети ингеренције на потпредседника Александра Поповића.

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница сазвао је за 15.30 седницу Председништва странке, рекао је за агенцију Бета портпарол странке Петар Петковић.

На седници Председништва Коштуница ће саопштити одлуку коју је донео, рекао је Петковић.

Након седнице, јавност ће бити обавештена о одлукама ДСС-а, рекао је портпарол странке.

Поједини медији су објавили да ће Коштуница поднети оставку пошто странка на парламентарним изборима није прешла цензус, први пут након оснивања 1992. године.

Међутим, потпредседник Извршног одбора ДСС-а Живота Старчевић каже да није реч о оставци већ да ће Коштуница пренети ингеренције на потпредседника Александра Поповића.

"Не ради се о оставци, та информација није потпуно тачна, већ о нечему другоме, знам одлуку председника Коштунице, али није коректно да пре њега, кога изузетно ценим и који је чисте савести и морала, говорим о томе", рекао је Старчевић на конференцији за новинаре у Јагодини, преноси Танјуг.

Коштуница, свакако, није крив за овакав резултат који смо остварили на ванредним парламентарним изборима, додао је Старчевић и у неформалном разговору са новинарима после конференције, рекао да "Коштуница данас на седници Председништва преноси ингеренције на потпредседника Александра Поповића до седнице Скупштине странке, која би требало да се одржи у јуну".

"Пред ДСС-ом је већ од данас један процес унутрашње реорганизације, ДСС ће учинити све да у наредном периоду подмлади кадар, дода нову енергију, свежу крв, имамо много младих, квалитетних људи, интелектуалаца у својим редовима", рекао је Старчевић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара