Читај ми!

Дачић: Наставак дијалога после избора

Дијалог Београда и Приштине биће настављен после избора, изјавио је премијер Ивица Дачић. До тада Влада је у свакодневном контакту са представницима ЕУ. Познати су нови детаљи у вези са Дарком Шарићем, потврдио је премијер, али није желео да их открива.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да је договорено са високом представницом Европске уније Кетрин Ештон да се дијалог о Косову настави после одржавња ванредних парламентраних избора у Србији.

Дачић је додао да није прецизиран датум наставка преговора али да је влада у свакодневном контакту са ЕУ.

"Влада Србије је тражила могућност за хитну седницу Савета безбедности Уједињених нација поводом тренутне ситуације на Косову и формирања "некакве такозване косовске војске", рекао је Дачић у месту Међувршје код Чачка.

Дачић је додао, да је здравствено стање Оливера Ивановића погоршано.

"Са представницима ЕУ смо стално у разговорима да се пронађе решење када је реч о притвореним Србима на Косову јер то превазилази све границе независности правосудног система", рекао је Дачић.

Дачић је рекао да се не ради о томе да неко буде "аболиран од одговорности".

"Ми тражимо да се они бране са слободе и дајемо гаранцију да ће бити доступни правосудним органима", рекао је Дачић.

Дачић је још рекао да "такав однос према Србима представља нарашавање њихових људских права као и дестабилизацију политичке ситуације на Косову,ометање имплементације Брислеског споразума".

"Први следећи састанка са ЕУ биће дубоко политичке природе да се види да ли сви желе да се та ситуација стабилизује или неко стално покушава да иде један корак напред а два назад", рекао је Дачић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво