Читај ми!

Ивановић: Истрајаћу у штрајку глађу

У телефонском разговору са супругом Оливер Ивановић поручио да ће истрајати у штрајку глађу, јер останак у притвору у Приштини представља ништа мању него и сам штрајк. Грађанска иницијатива СДП апеловала да се Ивановић пребаци у Северну Митровицу. Канцеларија за КиМ указује на озбиљност ситуације у којој се Ивановић налази.

Оливер Ивановић је добио право да се телефоном обрати породици и у том разговору он је супрузи пренео да ће истрајати у штрајку, јер останак у притвору у Приштини представља реалну опасност по његов живот, ништа мању него и сам штрајк.

Како је саопштила Грађанска иницијатива "Србија, демократија, правда", чији је он лидер, због Ивановићеве изнемоглости позив је био врло кратак, јер он већ пети дан штрајкује глађу, са захтевом да буде премештен из притворске јединице у Приштини, у притворску јединицу у Косовској Митровици.

У тексту се подсећа да је јуче предат захтев да Ивановића посети тим лекара Здравственог центра Косовска Митровица, али да одговора још увек нема, а у међувремену његово здравствено стање из сата у сат се акутно погоршава.

"Поново апелујемо на све међународне институције, посебно на Еулекс тужилаштво, да омогуће пребацивање Ивановића, јер је тај захтев минималан и представља замену једног затвора другим, али безбеднијим.

Постављамо питање, ко се игра животом једног човека и његове породице", наводи се у саопштењу Грађанске иницијативе.

Канцеларија за КиМ: Одговорити на Ивановићев захтев

Канцеларија за Косово и Метохију још једном изражава велику забринутост због изнемоглости Оливера Ивановића, која је последица петодневног штрајка глађу. 

"Како смо обавештени, стање лидера ГИ СДП Ивановића се акутно погоршава из сата у сат, што сасвим сигурно значи да је он животно угрожен. Тражимо да се хитно одговори на захтев Оливера Ивановића и да му се дозволи посета лекара Здравственог центра Косовске Митровице", наведено је у саопштењу Канцеларије.

Канцеларија за Косово и Метохију указује на озбиљност ситуације у којој се Оливер Ивановић налази и која може имати трагичне последице, што сасвим сигурно нико не жели.

Из тог разлога захтевамо од међународне заједнице да учини све како би се Ивановић што пре пустио да се брани са слободе, или да се одмах пребаци у притворску јединицу у Косовској Митровици.

"Такође тражимо да се из притвора ослободе и Драгољуб Делибашић и Лаза Лазић и да се и њима омогући да се бране са слободе, јер као и за Оливера Ивановића, Влада Србије је и за Делибашића и за Лазића гарантовала да ће у сваком моменту бити доступни истражним органима. Наводи да постоји опасност од бекства окривљених и од застрашивања сведока, потпуно су неосновани", закључено је у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво