Читај ми!

Влада тражи да Ивановића прегледа тим лекара

Здравствено стање Оливера Ивановића нарушено је пошто четврти дан штрајкује глађу у притвору у Приштини, захтевајући да буде премештен у истражни притвор у Косовској Митровици. Министар Александар Вулин тражи да Ивановића прегледа одговарајући тим лекара.

Оливер Ивановић не одустаје од штрајка глађу, не би ли издејствовао да му се омогући одбрана са слободе или бар да из Приштине буде премештен у истражни притвор у Косовској Митровици.

Ивановић штрајкује већ четврти дан, а једини ко има право да му омогући премештај јесте управник затвора у Приштини.

Оливер Ивановић је 40 дана у истражном притвору и остаће у њему најмање још 50. Премештај у притвор у Митровици за сада му није дозвољен. Обилазе га супруга и адвокат.

"За ових неколико дана он је смршао четири килограма. Посећују га само албански лекари, што се њему не свиђа, па је од мене затражио да се чујем и договорим са неким нашим лекарима, и ја радим на томе", рекла је Милена Ивановић.

Министар задужен за Косово и Метохију Александар Вулин рекао је да ће свакако тражити да Ивановића прегледа одговарајући тим лекара којима се верује и за које зна да ће се сигурно понашати максимално професионално и у складу са стандардима.

Према његовим речима, то очекује и његова породица и чим се добије дозвола - тим је за то спреман. Оливера Ивановића данас је обишао и адвокат Александар Влајић.

"Концентрација му је веома лоша. Није могао да издржи посету до краја. Он борави у једној ћелији која има мање од шест квадрата, која нема дневно светло, а неонско светло ради 24 сата", навео је Влајић.

Према његовим речима, Ивановић је једини притвореник Србин у приштинском затвору и он не може да шета тамо где шета стотину Албанаца.

Ивановићу је током шетње понуђена полицијска пратња, што је он одбио. У притвору има могућност да се информише преко три ТВ канала и то на албанском језику.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се