Читај ми!

Потписан уговор о кредиту из Емирата

У Абу Дабију потписан уговор о кредиту од милијарду долара Уједињених Арапских Емирата Србији. Споразум о кредиту одражава значајан раст односа двеју земаља, оценио министар финансија Лазар Крстић, који је потписао уговор у име Србије.

Министар финансија Србије Лазар Крстић и председник секретаријата за финансије Абу Дабија Хамад ел Хур ел Суваиди потписали су у Абу Дабију уговор о кредиту од милијарду долара Уједињених Арапских Емирата за буџет Србије.

Секретаријат за финансије Абу Дабија саопштио је да ће кредит "допринети јачању сарадње и односа УАЕ и Републике Србије, служећи интересима обеју земаља, и охрабрујући приватни и јавни сектор у УАЕ да трага за могућностима улагања у Србији".

Ел Суваиди је након потписивања уговора рекао да "односи Уједињених Арапских Емирата и Србије настављају да расту у различитим секторима" и да данашњи споразум "одражава напоре двеју земаља да додатно развију сарадњу и билатералне односе".

Министар финансија Лазар Крстић такође је рекао да споразум о кредиту одражава "значајан раст билатералних односа двеју земаља".

"Овај кредит отвориће нове могућности за сарадњу и развиће економске и трговинске односе. Пружиће подршку српској економији и отворити бројне могућности за улагање за две стране. Он ће подржати и циљ стварања заједничких пројеката двеју земаља", рекао је Крстић.

Влада Србије је јуче одобрила уговор о зајму Уједињених Арапских Емирата, по каматној стопи од два одсто годишње, и са роком отплате од 10 година.

Министар Крстић је рекао да ће повлачење новца бити у једној транши, када се за то створе законски услови, односно кад закон ратификује Скупштина Србије после избора, почетком другог квартала 2014. године.

Према његовим речима, нису постављени услови како тај новац треба да буде потрошен.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво