Читај ми!

Коначни резултати ЦИК-а потврдили Ракићеву победу

На основу коначних резултата косовске Централне изборне комисије (ЦИК) кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Горан Ракић победио је на изборима за градоначелника Северне Митровице са 2.778 гласова или 52,48 одсто освојених гласова. Учесници избора могу да поднесу жалбе а ако не буде жалби Ракић следеће недеље може да преузме функцију.

Члан косовске Централне изборне комисије Ненад Рикало рекао је да је на основу коначних резултата кандидат Грађанске иницијативе "Српска" Горан Ракић победио на изборима за градоначелника Северне Митровице са 2.778 гласова или 52,48 одсто освојених гласова бирача.

Рикало је у изјави Танјугу рекао да је у току период од 24 сата у оквиру кога учесници недељних избора за градоначелника Северне Митровице могу да поднесу жалбе на изборни процес због евентуалних неправилности и да тај рок истиче сутра после подне.

"Ако не буде никаквих жалби данашњи коначни резултати ће бити и потврђени а Ракић већ следеће недеље може да преузме градоначелничку функцију", додао је Рикало.

На недељним изборима за градоначелника Северне Митровице учествовали су још Оливер Ивановић, Фљорент Аземи и Муса Мифтари.

Победом на изборима Ракића Грађанска иницијатива "Српска" која је имала подршку Владе Србије победила је у девет од десет косовских општина са српском већином.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије