Читај ми!

Николић: Сва права за све мањине

Србија жели да помогне да мањине уживају сва права у пуном капацитету, рекао је председник Србије Томислав Николић у разговору са председницом Привременог органа управљања Националног савета буњевачке националне мањине Сузаном Кујунџић Остојић.

Председник Србије Томислав Николић је у разговору са Сузаном Кујунџић Остојић, председницом Привременог органа управљања Националног савета буњевачке националне мањине, истакао да Србија жели да помогне да мањине уживају сва права у пуном капацитету.

Николић очекује да се сви проблеми које Буњевци имају обједине и реше на институционалан начин на републичком, покрајинском и локалном нивоу, саопштила је Прес служба председника Републике.

Сузана Кујунџић Остојић је изнела бројне проблеме са којима се суочавају Буњевци у домену своје политичке, културне и образовне промоције.

Председник Николић је изразио спремност да и лично допринесе развоју образовања будућих генерација Буњеваца, рекавши да ће уколико буде потребно породица Николић финансирати штампање књига на језицима мањина.

"Држава се труди да заштити ретке биљне врсте на подручју Суботице, која расте само на подручју Суботице, и ништа мање не сме да се труди да заштити цео народ", закључио је председник Србије.

Обећао је да ће учинити све у својој надлежности, да се Буњевцима и другим мањинама омогући остваривање мањинских права које имају на основу Устава и Закона Републике Србије, наведено је у саопштењу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије