Читај ми!

Тужилац тражи продужење притвора Ивановићу

Одлука о евентуалном продужењу притвора Оливеру Ивановићу биће донета сутра. Тужилац Еулекса тражи да притвор буде продужен, сазнаје РТС. Основно тужилаштво у Урошевцу предложило продужење притвора Лази Лазићу из Штрпца.

Тужилац Еулекса тражи да буде продужен притвор лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу, а одлука о евентуалном продужењу притвора мора бити донета до сутра у поноћ, рекла је за РТС портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Гудељевићева је навела да ће судија у писменој форми обавестити стране о својој одлуци.

Ивановићев адвокат Небојша Влајић рекао је Танјугу да је данас примио захтев и да је већ изјавио противљење.

"Разлози за продужење притвора Ивановићу не постоје, као што нису постојали ни пре месец дана када му је притвор одређен", рекао је Влајић, подсетивши да је у међувремену и Влада Србије поднела гаранције да ће Ивановић бити у сваком тренутку доступан органима Еулексовог правосуђа.

Влајић је додао да очекује да ове гаранције Еулексов суд узме у најозбиљније разматрање.

Председник Скупштине Општине Северна Митровица Ксенија Божовић затражила је у своје име и у име српских одборника да се Ивановићу и другим притвореним Србима омогући одбрана са слободе.

"Рад нових општина је доведен у питање јер се проблем безбедности грађана намеће као примарни у овом тренутку", оценила је Божовићева и затражила од међународног правосуђа да њен захтев најозбиљније схвате и узму у разматрање. 

Оливер Ивановић је ухапшен 27. јануара, а терети се да је учествовао у наводним ратним злочинима из 1999. године и послератним инцидентима из 2000. године, укључујући тешко убиство.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара