Читај ми!

Мињон у Београду

Вицепремијер Александар Вучић захвалио је посланику француског парламента Жан-Клоду Мињону на подршци европском путу Србије и њеном решавању питања Косова и Метохије. Мињон разговарао и са председником парламента Небојшом Стефановићем.

Први потпредседник Владе Александар Вучић и посланик парламента Француске и бивши председник Парламентарне скупштине Савета Европе Жан-Клод Мињон састали се у Београду.

Вучић се Мињону захвалио на подршци европском путу Србије и њеном решавању питања Косова и Метохије.

"Господина Мињона доживљавамо као искреног и доказаног пријатеља Србије", изјавио је Вучић и изразио велико задовољство овом посетом.

Мињон је изнео своју визију будућности Савета Европе.

Он је истакао да је улога Француске унутар Европске уније изузетно значајна и да би у том смислу ова земља требало да посвети више пажње напретку Србије ка Унији, саопштено је из кабинета првог потпредседника владе.

Посланик Мињон је, као члан Одбора за спољну политику парламента Француске, показао спремност да и убудуће подржава Србију у процесу европских интеграција.

Председник Скупштине Србије Небојша Стефановић разговарао је са Мињоном и захвалио му се на искреној подршци коју пружа Србији, посебно на њеном путу ка чланству у Европској унији.

Стефановић је истакао да Мињона сматра искреним пријатељем Србије и изузетно цени све што је урадио за Србију, изразивши наду да ће наша земља бити у могућности да у томе узврати, саопштила је информативна служба Скупштине Србије.

Мињон је истакао да ће са позиције посланика и члана Одбора за спољну политику Парламента Француске и убудуће подржавати Србију, посебно у европским интеграцијама.

Стефановић је изразио задовољство због веома добре сарадње са председницом сталне делегације Скупштине Србије у СЕ Александром Ђуровић, коју је Мињон оценио изузетном, додаје са у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара