Циљ Србије унапређење регионалне сарадње

Спровођење избора 16. марта на територији Косова и Метохије и могућност да ОЕБС пружи логистичку подршку у организовању тих избора, биле су теме разговора Ивице Дачића и специјалног представника ОЕБС-а Жерара Студмана. Циљ Србије је да кроз председавање ОЕБС-у унапреди регионалну сарадњу, истакао Дачић.

Председник Владе Србије Ивица Дачић разговарао је са специјалним представником ОЕБС-а за Западни Балкан Жераром Студманом о спровођењу избора за Скупштину Србије на територији Косова и Метохије и могућностима да ОЕБС пружи логистичку подршку у организовању тих избора.

Дачић је такође подржао идеју да се договори заједничка стратегија држава овог региона за решавање проблема илегалних миграција, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Одлука да у 2015. години Србија председава ОЕБС-у је велико признање за нашу земљу, али и за читав регион. Циљ Србије је да кроз председавање ОЕБС-у унапреди регионалну сарадњу и афирмацију читавог региона на међународном плану, наведено је у саопштењу.

Министар спољних послова Србије Иван Мркић такође се састао са Жераром Студманом.

Како се наводи у саопштењу Министарства спољних послова, двојица званичника размотрили су Студманове активности за време председавања Швајцарске односно Србије ОЕБС-ом, током 2014. и 2015. године.

Мркић је изразио задовољство због Студманове спремности да усмери своје активности за даље унапређење и промовисање регионалне сарадње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво