Читај ми!

Избори на Косову по моделу из 2012.

Ванредни парламентарни избори на Косову и Метохији биће спроведени уз асистенцију ОЕБС-а, по моделу из 2012. године, најављује Вељко Одаловић.

Генерални секретар Владе Србије Вељко Одаловић каже да ће ванредни парламентарни избори на територији Косова и Метохије бити спроведени по моделу са претходних избора у мају 2012. године и додао да је о томе постигнут и начелни договор у Бриселу.

Гостујући у Јутарњем програму РТС-а, Одаловић је подсетио да је 2012. године на Косову, уз асистенцију Мисије ОЕБС-а, спроведена целокупна изборна процедура на 90 бирачких места, на којима је своје право искористило више од 35.000 грађана.

Одаловић је нагласио да тада није забележен ниједан инцидент.

Говорећи о припремама за изборе, Одаловић је рекао да се нада да ће Републичка изборна комисија радити несметано јер нема превише политичких страсти и тензија, због чега је уверен да ће процедура бити спроведена у потпуности и у складу са законом.

Одаловић је оценио да је веома важно да за време изборне кампање и самих избора не дође до застоја у обављају државних послова и додао да ће влада наставити да одржава редовне седнице, упркос техничком мандату, како би било урађено све оно што је планирано.

Према његовим речима, већ наредне недеље почиње скрининг у оквиру процеса европских интеграција, док се 12. фебруара наставља дијалог са Приштином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије