Читај ми!

Радомир Николић: Избори ће бити референдумски

Oво ће бити референдумски избори, јер смо грађанима Србије ставили до знања да носимо идеју промена и очекујемо подршку за промене, каже функционер СНС-а Радомир Николић. У нову владу добродошли су сви који желе да подрже промене, напомиње Николић.

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Радомир Николић оценио је да у странци влада добра атмосфера и јединство пред ванредне парламентарне изборе које је назвао референдумским.

"Сматрамо да ће ово бити референдумски избори, јер смо ставили грађанима Србије до знања да носимо идеју промена и очекујемо подршку за промене. Буквално ће за грађане бити питање да ли сте за промене или не, а да ли ћемо сами саставити владу, то ће зависити од тога колико су грађани препознали енергије у нама, колико смо показали одговорности и какви су резултати иза нас", рекао је Николић за агенцију Бета.

Додао је да је коалиција СНС-а с партијама Нова Србија и Покрет социјалиста Александра Вулина стабилна, али и да "не затварају врата" за сарадњу са Српским покретом обнове.

"Ми имамо стабилну коалицију са Новом Србијом и Покретом социјалиста, али у наредних неколико дана треба да седнемо и разговарамо око свега. Било је речи и о могућој сарадњи с Расимом Љајићем (председником СДПС), тако да очекујем да наступимо као озбиљна коалиција", рекао је Николић.

Упитан о могућим постизборним коалицијама, кратко је одговорио да ће после избора разговарати о мерама које треба да буде спроведене и да је у "владу добродошао свако ко хоће те промене да подржи".

"Сви смо свесни да имамо огромну политичку снагу, али само нови избори могу ту снагу да преточе у утицај, расположење у странци је добро, сви су спремни да раде", нагласио је Николић.

Према његовим речима, до краја недеље би могла да се одржи седница Главног одбора странке на којој би се расправљало о листи кандидата које би претходно доставили локални одбори.

"Кандидоваћемо људе који ће да буду добри посланици, поштоваћемо територијални принцип, желимо да имамо људе из целе Србије који ће својим излагањем моћи да подрже развој локалне средине, али истовремено то ће бити посланици који ће се одговорно понашати на тој функцији", рекао је Николић.

Не постоје струје у странци 

Николић је навео да су последњи страначки избори показали да не постоје струје, односно да нема поделе на "Вучићеве и Томине људе", јер како је истакао, не постоје људи у странци који су некада поштовали Томислава Николића као лидера, а да сада не поштују Александра Вучића.

"Ми нисмо очекивали да на овој последњој скупштини буде ломова, чиме би се хранили медији у наредних неколико месеци. Показали смо јединство и показали смо да подржавамо политику коју води Александар Вучић и дали смо му подршку да ту политику спроводи и у наредном мандату", рекао је Николић.

Ускоро ће бити спроведена и одлука Председништва о смени неких градоначелника и председника општина из СНС-а, као и појединих директора јавних предузећа.

"СНС је и овај пут показала одговорност. Да смо спровели ту одлуку крајем године, довели бисмо у питање финансирање општина, јер су многи развојни планови и буџети требало да буду усвојени", рекао је Николић.

Као пример навео је Ужице, где је договорена смена градоначелника, али је она одложена док се не реши питање водоснабдевања тог града.

Одлуку о смени директора предузећа треба да донесе Влада, објаснио је председник Извршног одбора СНС-а.

Николић је поновио да то није била чистка у странци, већ да су смењени сви они који су "упали у летаргију" и који се нису домаћински понашали, или су радили одговорно, али нису остварили постављене циљеве.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 14. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије