Читај ми!

Изборна скупштина СНС-а у суботу

Српска напредна странка бираће у суботу, 25. јануара, ново руководство странке, а једини кандидат за лидерску позицију је актуелни председник Александар Вучић. Седница неће имати свечани део, већ само радни.

На изборној скупштини у суботу СНС ће бирати ново руководство, а једини кандидар за председника странке је Александар Вучић.

Председник Извршног одбора Радомир Николић рекао је за Танјуг да је све спремно за изборну скупштину, којој ће у београдском центру "Сава" присустовати 4.000 делегата.

Седница неће имати свечани део, већ само радни, будући да је недавно, како је објаснио, СНС прославила пет година постојања.

Једини кандидат за председника странке је Вучић, а за предлагање још неког кандидата више нема могућности, јер је, прецизирао је Николић, за кандидовање потребна подршка најмање 15 одбора, а до сада се само два нису изјаснила - Сента и Врање - који су још раније распуштени.

Председник странке се бира простом већином. Како је рекао Николић, очекује се и реизбор чланова Председништва, али и нека нова лица, с обзиром да је Вучић најавио промене у том страначком телу.

Николић је поновио да се потпредседници Главног одбора бирају на предлог председника странке, тако да се у наставку скупштине може очекивати и седница Главног одбора, на којој ће се бирати и потпредседници странке и председник Извршног одбора.

И потпредседник СНС-а Небојша Стефановић очекује да ће на скупштини доћи до промена у Главном одбору и Председништву. Напредњаци желе, како је рекао, да покажу нову енергију, нове и способне људе.

Сам лидер напредњака раније је поручио да је седница заказана како би се проверио и његов, али и легитимитет других функционера.

Вучић је први пут изабран за председника СНС-а 29. септембра 2012. године, на ванредној скупштини странке, када је за његовог заменика изабрана Јоргованка Табаковић, која је замрзла функцију у странци након што је изабрана за гувернера НБС.

Вучић је био једини кандидат за ту функцију - тада су га предложила 153 општинска и градска одбора, а изабран је једногласно, односно са 3.724 гласа.

Вучић је на месту лидера странке заменио Томислава Николића - оснивача СНС, који је поднео оставку на лидерску позицију у странци пошто је на изборима у мају 2012. године изабран за председника Србије.

За потпредседнике странке у септембру 2012. године изабрани су Небојша Стефановић, Зорана Михајловић, Горан Кнежевић, Игор Мировић и Братислав Гашић.

За председника Извршног одбора изабран је син Томислава Николића, Радомир, а изабрано је и Председништво од 30 чланова.

Српска напредна странка званично је основана 10. октобра 2008, а 21. октобра исте године одржана је и оснивачка скупштина, када је Николић изабран за председника, а Вучић за његовог заменика.

На парламентарним изборима у мају 2012. године, коалиција "Покренимо Србију", са СНС на челу освојила је 73 скупштинска мандата, а у другом кругу председницких избора, Николић је победио кандидата ДС и дотадашњег председника Србије Бориса Тадића.

СНС је 21. октобра прошле године у београдској Комбанк арени обележила пет година од оснивања, а Вучић је представио програм странке за наредни период. Тада је рекао да рејтинг странке говори о томе да су грађани у СНС препознали вредне, поштене људе, којима је добробит Србије на првом месту, а не лични интереси.

Уочи седнице скупштине у суботу, 25. јануара очекује се и став Председништва СНС о евентуалним ванредним парламентарним изборима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара