Вучић: Србија пуноправно у ЕУ 2020.

Први потпредседник Владе Александар Вучић у интервјуу немачкој телевизији ЗДФ рекао да Србија очекује да пуноправно чланство у ЕУ добије 2020. године.

Први потпредседник Владе Александар Вучић истакао је да отварање преговора о чланству у ЕУ значи да Србија дели европске вредности, као и да ће све захтеве у оквиру преговора испунити до 2018, односно 2019. године, те да пуноправно чланство очекује 2020. године.

"Друго је да знамо да се налазимо пред великим променама у будућности. У последњих годину и по дана показали смо да можемо храбро да се суочимо с проблемима", казао је Вучић немачкој телевизији ЗДФ.

Према његовим речима, почетак приступних преговора са ЕУ јесте историјски дан за Србију и њене грађане.

Вучић је, такође, рекао да ће Србија учинити све да испуни захтеве у оквиру преговора до 2018, односно 2019. године, као и да је циљ да до 2020. Србија постане пуноправна чланица ЕУ.

Ипак, како је указао, о томе не одлучује само Србија.

Упитан да ли постоје реалне шансе да се реши конфликт са Косовом, Вучић је нагласио да, срећом, нема конфликта и да се већ годину дана води дијалог који ће Београд наравно наставити.

"Наравно да постоје проблеми. Постоје различита виђења одређених политичких проблема, али ако су обе стране спремне на компромисе, можемо да постигнемо добре резултате за све, и за Србе и Албанце", рекао је Вучић.

Вучић је уверен да ће проблем лажних азиланата бити решен, наводећи да се ради, пре свега, о припадницима ромске националне мањине и да српске власти чине све да са немачком владом и ЕУ нађу решење.

"Верујем да ћемо уз много напора успети да у наредном периоду утичемо на то да мањи број људи одлази у Немачку", казао је Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 31. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије