Читај ми!

Преговори шанса за Србију

Oтварање преговора шанса да се Србија мења набоље, саопштава СНС. Србија показала храброст да се позабави најизазовнијим питањима, поручује Горан Свилановић.

Дан након међувладине конференције, Србији стижу честитке поводом отварања преговора са Европском унијом.

Српска напредна странка саопштила је да је отварање преговора шанса да се Србија мења набоље, али да то не зависи само од политичара него од свих грађана.

Потпредседник Извршног одбора СНС-а Александар Јовичић оценио је да приступни преговори са ЕУ отварају нове могућности, посебно за младе, који треба да буду главни покретачи изградње модерне Србије.

Генерални секретар Савета за регионалну сарадњу Горан Свилановић честитао је Србији на отварању преговора о чланству у Европској унији (ЕУ), поручивши да је то велики дан за Србију.

"Србија је током претходних година прошла кроз огромну промену, при чему је показала храброст да се позабави најизазовнијим питањима, а то су нормализација односа са Косовом, борба против корупције и рецесије, истовремено показујући пуну посвећеност регионалној сарадњи", навео је Свилановић у свом саопштењу.

Свилановић је у том погледу нагласио значајан допринос Србије и свих земаља региона у припреми и примени Стратегије "Југоисточна Европа (ЈИЕ) 2020".

Почетак преговора Србије са Европском унијом подразумева изградњу институција, добре праксе, посебно судске у примени европских стандарда и закона, али и јачање свести грађана Србије о својим индивидуалним правима и обавезама, изјавио је председник Европског покрета у Србији Властимир Матејић.

Матејић је у изјави достављеној медијима рекао да почетак преговора Србије са ЕУ означава структурно и свеобухватно прилагођавање правног, политичког, економског и друштвеног система наше земље систему ЕУ и треба да омогући убрзање процеса и наше убрзано суочавање са свим недостацима и проблемима.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво