Читај ми!

Мађарска незадовољна одлуком УСС-а

Будимпешта забринута због ограничавања надлежности Националног савета Мађара у Србији. Уставни суд Србије оспорио поједине чланове Закона о националним саветима националних мањина.

Министарство спољних послова Мађарске забринуто је због ограничавања надлежности Националног савета Мађара у Србији, након одлуке Уставног суда Србије којом су оспорени поједини чланови Закона о националним саветима националних мањина.

У саопштењу Министарства оцењује се да ће одлуком Уставног суда стечена права мађарске заједнице у Војводини бити сужена и тиме ће у погледу резултата мањинске самоуправе бити учињен корак уназад, преноси портал Војводина данас.

Министарство спољних послова Мађарске изразило је жаљење посебно због тога што је Уставни суд Србије ставио ван снаге одредбу о правима националних савета да сарађују с државним институцијама матице.

Министарство је оценило да овом одлуком Уставног суда мањинска аутономија ипак није изгубила своје основе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво